ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Σπουδάζοντας ΤΕΧΝΕΣ ένα παιδί

 •  Εκφράζει τον συναισθηματικό του κόσμο
 • Ασκείται στον αυτοέλεγχο και την αυτοπειθαρχία
 • Μαθαίνει να εκτιμά την αξία που έχει η συστηματοποίηση στην μελέτη
 • Γνωρίζει, συνειδητοποιεί την κουλτούρα του τόπου του και σέβεται τον πολιτισμό άλλων λαών
 • Μαθαίνει να βλέπει τον κόσμο με λεπτότητα και ευαισθησία
 • Αποκτά αυτοπεποίθηση και  ευγενική συμπεριφορά
 • Προβάλλει, έμμεσα, ως πρότυπο συνεργασίας και συνεννόησης με το οικείο περιβάλλον του, τον αρμονικό συντονισμό των δακτύλων του
 • Μαθαίνει να σέβεται την δημιουργική δουλειά το των άλλων

ΤΜΗΜΑ  Πιάνου

  Όπως είναι γνωστό η πιανιστική μουσική αποτελεί την υψηλότερη καλλιτεχνική μορφή αποτύπωσης των ανθρώπινων συναισθημάτων και για αυτό η διδασκαλία και η διαμόρφωση αυτής ως μάθημα οφείλει να έχει υψηλότατο ακαδημαϊκό υπόβαθρο και να συμπορεύεται ευέλικτα με τους ρυθμούς της ευρύτερης εκπαιδευτικής δραστηριότητας των μαθητών.Στο πρόγραμμα διδασκαλίας μας  επιδιώκεται να καλυφθούν τα υψηλότερα δεδομένα της κλασικής μουσικής μέσω ενός κύκλου σπουδών που έχει ως κατευθυντήρια δύναμη την ταλαντούχα καλλιτεχνική κλίση του κάθε παιδιού.Η εστίαση των μαθημάτων συγκεντρώνεται σε τεχνικές πιανιστικής δεξιότητας, σε επιλεγμένα στοιχεία της θεωρίας της μουσικής, στην ιστορία και την μορφολογία των συνθέσεων του πιάνου.Με την βοήθεια ειδικών tests, μουσικών ακροάσεων και συζητήσεων με τον μαθητή και τους γονείς, μελετούνται οι γνωστικές και συναισθηματικές μεταβλητές του παιδιού (cognitive & affective variables) καθώς και ο κατασκευαστικός τρόπος συμπεριφοράς του (making behavior) προκειμένου να δημιουργηθεί ένα απόλυτα εξατομικευμένο πρόγραμμα μάθησης το οποίο θα εκφράζει μουσικά το παιδί.Γνωρίζοντας πως το δημιουργικό στοιχείο είναι το πιο ξεχωριστό μέρος της ανθρώπινης προσωπικότητας και το πιο μοναδικό, η μουσική δημιουργία μέσω του πιάνου οφείλει να είναι μια εμπειρία η οποία θα του προσφέρει ένα περιβάλλον εσωτερικής αρμονίας, ευαισθητοποίησης και επικοινωνίας.

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑΣ για παιδιά ηλικίας από 4-6 ετών

Μέσα από πολύ παιχνίδι και προσφορά γνώσης, δώστε την ευκαιρία  στα παιδιά σας

να γνωριστούν με τη μουσική και να την αγαπήσουν! …«Παίζοντας με τους ήχους»:

 Η ανάγκη να εκφραστεί το παιδί με τη μουσική είναι έμφυτη. Αν λοιπόν αυτό συνδυαστεί με την ανάγκη για παιχνίδι και κίνηση, η χαρά της μουσικής θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη. Ο σκοπός λοιπόν είναι αυτός, το παιδί να μάθει παίζοντας. Μέσα από μουσικό παιχνίδι, από δραματοποίηση παραμυθιού, από βιωματική φωνητική έκφραση.Το μουσικό παιχνίδι δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το μέσον για να πετύχουμε κάποιους σημαντικούς στόχους. Είναι διέξοδος, αντίδραση, σκέψη, έκφραση συναισθήματος: σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε, ενεργούμε. Πηγές των παιχνιδιών είναι η μουσική και οι ήχοι. Με τη συνειδητή χρήση της μουσικής και του ήχου τα παιδιά, χωρίς καν να το καταλάβουν, εξοικειώνονται με πολλά μουσικά στοιχεία. Υπάρχουν παιχνίδια για την ανάπτυξη προσωπικών ικανοτήτων: ακοής, συγκέντρωσης, άλλα για την ανάπτυξη της κοινωνικότητας (παιχνίδια εμπιστοσύνης, επικοινωνίας) και άλλα για δημιουργικό πνεύμα (έκφρασης και αυτοσχεδιασμού).Το παραμύθι είναι πηγή άντλησης θεμάτων δραματοποίησης και ευκαιρία για κίνηση. Από την κίνηση θα βγει  ρυθμός, θα βγει ήχος, θα βγει λόγος, δηλαδή τα τρία σημαντικά στοιχεία της μουσικής προπαιδείας. Αυτά αποτελούν επίσης ερεθίσματα για μουσική δημιουργία και έκφραση.Στο μάθημα της μουσικής προπαιδείας τα παιδιά θα εξοικειωθούν με απλά μουσικά όργανα (κρουστά και κάποια πνευστά), μερικά από τα οποία θα κατασκευάσουν μόνοι τους (π.χ. μπαστούνι της βροχής) αλλά θα γνωρίσουν και άλλα όργανα, γνωστά και άγνωστα μέσα από βίντεο, και θα παίξουν πιάνο. Τα παιδιά θα διατηρούν φάκελο  δραστηριοτήτων που θα χρησιμοποιείται στο μάθημα  και όπου θα συγκεντρώνεται όλο το υλικό της χρονιάς. Μετά από κάθε κύκλο μαθημάτων θα τους δίνεται ένα CD με τα τραγούδια που έμαθαν για να μπορούν να τα ακούν και να κάνουν εξάσκηση και στο σπίτι τους, και μια φορά το χρόνο,  τα παιδιά θα έχουν τη χαρά να παρουσιάσουν μέσα από μία μικρή παράσταση όσα έμαθαν και να τα μοιραστούν με τους γονείς και τους φίλους τους.

Ρωτούν συχνά οι γονείς: «Σε τι θα χρησιμεύσει αυτό στο παιδί μου; Δεν είναι σίγουρο ότι σκοπεύει να ασχοληθεί με τη μουσική ή να γίνει μουσικός;»

Αν και το εργαστήρι αυτό είναι πολύτιμη προετοιμασία και συμπλήρωμα για όσα παιδιά ασχολούνται ή θα ασχοληθούν μελλοντικά με τη μουσική, όμως είναι εξ ίσου σημαντικό και για όλα τα άλλα.

Έχει παρατηρηθεί ότι παιδιά που έχουν λάβει μέρος σε παρόμοια εργαστήρια είναι αποδεδειγμένα πολύ πιο κοινωνικά, δραστήρια στην ομάδα, γρήγορα στην αντίληψη και φυσικά δείχνουν αυξημένη δημιουργική φαντασία σε όλες τους τις σχολικές ή εξωσχολικές δραστηριότητες. Έχουν ευαισθητοποιηθεί καλλιτεχνικά και, ακόμη και όσα δεν σκοπεύουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη μουσική, οπωσδήποτε έχουν εκπαιδεύσει τα αισθητήρια όργανά τους και την κρίση τους με τρόπο που θα τους επιτρέψει αργότερα να απολαύσουν την τέχνη, κάτι που θα τους συντροφεύει και θα αποβεί πολύτιμη πηγή πλήρωσης, χαλάρωσης και ευτυχίας.

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.

 Λίγα λόγια για το τμήμα του παιδικού τραγουδιού.

Τα μαθήματα του παιδικού τραγουδιού σκοπεύουν στην  εξοικείωση των παιδιών με τη μουσική σκηνική παρουσία, την μουσικότητα και την ερμηνεία.Μέσα από μια ιδιαίτερα συναρπαστική διαδρομή   υπέροχων τραγουδιών και μουσικών γνώσεων επιδιώκουμε να προσφέρουμε στα παιδιά  ποιοτικές μουσικές εικόνες. Όλα τα παραπάνω θα τα αντλήσουν από γνώσεις που αφορούν τις τεχνικές σωστής αναπνοής, τη σωστή τοποθέτηση της φωνής, την Θεωρία της Μουσικής,  το Σολφέζ, το Βοηθητικό Πιάνο, την Ιστορία της Μουσικής, τις ιδέες για όμορφη Σκηνική Παρουσία, τις Τεχνικές Μικροφώνου και τα στοιχεία υγιεινής της φωνής.Πέρα από αυτά όμως το μάθημα του παιδικού τραγουδιού στοχεύουν στο να προσφέρουν  στη νέα γενιά θετικά μηνύματα, μέσω της παγκόσμιας γλώσσας της μουσικής, για μια καλύτερη ζωή και μια καλύτερη αυριανή κοινωνία.Ελάτε να γνωρίσετε την ποιότητα της διδασκαλίας μας. Δώστε στους μικρούς αγαπημένους σας την ευκαιρία ν' ανακαλύψουν και να εξωτερικεύσουν τα ταλέντα τους, αποκτώντας έτσι μια ωραία ενασχόληση , που θα τους συντροφεύει σε όλη τους τη ζωή.

Μαθήματα

Τα μαθήματα ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ διδάσκονται από τους : 

 • ΒΑΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΠΙΑΝΟ, ΑΡΜΟΝΙΟ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
 • ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΑΣΙΚΟ ΒΙΟΛΙ
 • ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ ΚΙΘΑΡΑ
 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΡΟΥΣΤΑ (DRUMS)

 

Overly

Sidebar Menu