Διεθνες Πολιτιστικο Φεστιβαλ

Στις όχθες του Λήλαντος / By the river of lilas 2015-2016-2017-2018-2019 2020

16 - 21/7 / 2020 ΣΤΙΣ ΟΧΘΕΣ ΤΟΥ ΛΗΛΑΝΤΟΣ
BY THE RIVER OF LILAS
6η ΔΙΕΘΝHΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚH ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ – Διεθνές Φεστιβάλ


Το φετινό φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας, τον Δήμο Χαλκιδέων, την Δ.Ε. Ληλαντίων, την Κοινότητα Βασιλικού, τον Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. και τελεί υπό την αιγίδα και την συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

16-7-2020 - Νεανικό μουσικό βήμα με μουσική, τραγούδια και σύγχρονο χορό από τους μαθητές του Εργαστηρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας.
- Θεατρική Παράσταση «Σπουδή στην Τραγωδία» Εφηβική Θεατρική Σκηνή του Ε.Κ.Π.


17-7-2020
- Λαμπαδηδρομία 14 χλμ. πορείας στο Ληλάντιο
- Διαδραστική αφήγηση «Ο Σιδερένιος Γίγαντας», για μικρούς και μεγάλους, από την ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό Ευρυδίκη Σαμαρά
- «Ο οίνος στο Ληλάντιο» Εκδήλωση προβολής της ιστορίας της οινοποιίας, των τοπικών προϊόντων και των αμπελώνων του Ληλαντίου . Την εκδήλωση διανθίζουν ελληνικά και ιταλικά τραγούδια του κρασιού και της παρέας.


18-7-2020

- Α΄μέρος Αφιέρωμα στην ιστορία του Χαλκιδικού αλφαβήτου με αναφορές στις ευβοϊκές αποικίες στην Ιταλία, από την δρ. φιλολογίας του ΕΚΠΑ Αγγελική Κομποχόλη -Β’ μέρος Σύγχρονες μουσικές συγγένειες Μουσική βραδιά με ελληνική ρεμπέτικη μουσική και ναπολιτάνικες ταραντέλες που αναδεικνύουν την σύγχρονη μουσική μας συγγένεια.


18-7-2020
Μια σπάνια και πολυπληθή συναυλία με τη συμμετοχή πολλών Ευβοέων δεξιοτεχνών του μπουζουκιού. Η εκδήλωση αφιερώνεται στον Πάνο Γεραμάνη και στο σπουδαίο του έργο, που αποτελεί σημαντική ιστορική παρακαταθήκη για τον λαϊκό πολιτισμό. Παρουσιάζουν η Αθηνά Καμπάκογλου και ο Ανδρέας Ρουμελιώτης. Προλογίζει η Σούλα Παπαγεωργοπούλου.


21-7-2020 Παράσταση σύγχρονου και κλασικού χορού από τη σχολή χορού Dance Stage.

2
Overly
3
Overly
4
Overly

Sidebar Menu